Privacy Policy

Zaštita privatnosti

Pravila zaštite osobnih podataka na web stranici www.solana.ba

1. Opće informacije

Pravila zaštite privatnosti (u daljnjem tekstu: Pravila) opisuju koje vaše lične podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo, te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Solana d.d. Tuzla, ul. Soli broj 3, ID 4209372970007 (u daljnjem tekstu: Solana) obrađuje lične podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.solana.ba na pravičan i zakonit način, u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita ličnih podataka.

Obrada ličnih podataka vrši se isključivo na osnovu izričite saglasnosti nosioca ličnih podataka, a s ciljem kako bi korisnicima omogućili pristup ovoj internetskoj stranici.

2. Način i svrhe obrade osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo kada:

 • Zatražite podršku u pogledu proizvoda;
 • Zatražite informacije ili materijale (npr., upute, obavijesti ili brošure);
 • Sudjelujete u anketama i ocjenjivanjima;
 • Sudjelujete u promotivnim, natjecateljskim i nagradnim aktivnostima;
 • Prijavite se na konkurs za posao ili dostavite vašu biografiju;
 • Obratite nam se s pitanjima ili komentarima;
 • Sudjelujete u promotivnim aktivnostima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram…)

Vrste ličnih podataka koje se prikupljaju:

 • Vaše ime i prezime;
 • Vaša kućna adresa, adresa za slanje računa ili adresa na kojoj se nalazite (uključujući ime ulice, ime grada, poštanski broj);
 • Adresa vaše e-mail pošte;
 • Vaš telefonski broj;
 • Ime oca, datum rođenja, radno iskustvo, stručna sprema, da li posjedujete vozačku dozvolu i vrsta poslova za koje ste zainteresirani (ako se prijavljujete na natječaj za posao elektroničkim putem).

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljeni podaci se brišu.

Ankete i upitnici

Kroz ankete i upitnike prikupljamo informacije o vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili vašim potrebama, te u svrhe promovisanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e-mail adresom kroz web obrazac.

Promotivne nagradne igre 

Povremeno organiziramo  nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebni su nam vaše ime, prezime, e-mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade. Po potrebi možemo tražiti dodatne informacije koje će biti definirane pravilima nagradne igre. 

Prikupljene podatke brisati ćemo nakon ispunjenja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ukoliko ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru pristali primati promotivne poruke, u svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja saglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Promotivne poruke                                                          

Pristup internetskoj stranici www.solana.ba je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko želite primati promotivne poruke o našim proizvodima i uslugama možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e-mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije. U svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja saglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Otvorene zamolbe za posao

Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se dvije godine.

3. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene lične podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one radnike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše radnike o važnosti povjerljivosti podataka, te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših ličnih podataka. 

4. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših ličnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

 • pravo na pristup podacima koji se odnose na vas;
 • ispravak ili dopunu vaših ličnih podataka kako bi uvijek bili tačni;
 • brisanje ličnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka);
 • povlačenje saglasnosti za obradu ličnih podataka (npr. za primanje promotivnih poruka).

5. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Solana d.d. Tuzla
Soli broj 3
Bosna i Hercegovina – 75 000 Tuzla
tel.  035 282 342
fax. 035 282 407

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.