Proteklog vikenda u najvećoj bh.prehrambenoj grupaciji, u čijem se sastavu nalaze Sprind, AS Jelah, Oaza, AC Food, Vispak, Klas, ZIM i druge uspješne kompanije, u organizaciji AS Holdinga, Solana Tuzla i Mlin i pekara Ljubače održan je “Jubilej naših AS-ova”.

“Jubilej naših AS-ova” koji promoviše najbolje kompanije i uposlenike AS grupacije ovaj put je održan u Tuzli.

Solana d.d. Tuzla slavi 138 godina od osnivanja i jedna je od najstarijih uspješnih bosanskohercegovačkih kompanija. Mlin i pekara Ljubače su jedan od lidera u mlinskopekarskoj industriji u regiji Tuzla.

U prelijepom ambijentu hotela Salis dodijeljene su novčane nagrade i priznanja najboljim uposlenicima ove dvije kompanije.

“Na ovom dvodnevnom druženju promovišemo i odajemo priznanje kompanijama naše grupacije, slavimo njihove jubileje i uspjehe, a posebno me raduje da smo dodijelili nagrade najuspješnijim pojedincima”, naglasio je Rusmir Hrvić, predsjednih Uprave AS Holdinga.

Oko 200 uposlenika AS grupacije uživalo je u dvodnevnom edukativnom programu. Pored obilaska proizvodnih pogona Solane i jedinstvenog Muzeja solarstva u sklopu Solane, učesnici su obišli i Pannonicu, kompleks jezera, sojeničko naselje i geološku postavku muzeja u Tuzli.

“Solana je uvijek bila rasadnik kadrova koji su uz nju postajali profesori, inovatori i društveno odgovorne osobe. Mi, u našoj Solani, veliki značaj dajemo povezivanju struke, nauke i iskustva. Samo tako možemo biti sigurni da ćemo ostvariti sve naše zacrtane ciljeve”, istakao je Bakir Smailagić, direktor Solana d.d. Tuzla.

Za vrijeme druženja prisutni su mogli degustirati pekarske proizvode Mlin i pekara Ljubače.

“Drago mi je da smo na ovom uspješnom i edukativnom druženju, u najbolje timove kompanija AS grupacije uz priznanja i nagrade uvrstili i naše najvrijednije uposlenike”, istakao je Jasmin Sadadinović, direktor Mlin i pekara Ljubače.