Česta pitanja na socijalnim mrežama i raznim društvenim forumima iskazana su kroz nezadovoljstvo potrošača sa radom perilica odnosno efikasnošću deterdženata za pranje posuđa. Analizirajući ovaj problem, opšte pitanje postavljeno od strane korisnika perilica moglo bi se sublimirati u slijedećoj formulaciji:

“Imam novu perilicu posuđa, koristim najbolji deterdžent ili tablete 3u1, a posuđe mi i poslije pranja izgleda neoprano i muzgavo?”

Uočivši ovaj problem sa kojim se susreću potrošači, Solana je ponudila rješenje kroz revitalizaciju svog novog/starog brenda Solat – tabletirana so sa tri funkcije djelovanja, a isti će se moći naći na policama BiH marketa od Marta 2020. godine. Naime, u procesu razvoja ovog brenda, ekspertni tim Solane se vodi zahtjevom da Solat isključivo zadovolji potrebe krajnjih korisnika, te se sada može potvrditi da je cilj u potpunosti ostvaren.

Komparativna prednost Solat tabletirane soli je iskazan kroz njegovu funkcionalnost, te se može ispoljiti kroz odgovore na slijedeća pitanja:

 

ZAŠTO KORISTITI SOLAT?

Pranje posuđa samo sa deterdžentom nije moguće zbog toga što tvrda voda onemogućava djelovanje tenzida. Također, tvrda voda skraćuje vijek trajanja opreme za omekšavanje vode u perilicama.

 

OD ČEGA JE PROIZVEDEN SOLAT?

Solat je proizveden komprimiranjem extra čiste tuzlanske soli (čak do 99,7% NaCl).

 

ZAŠTO JE BITNA ČISTOĆA SOLI?

Visok stepen čistoće Tuzlanske soli obezbijeđuje uklanjanje kamenca iz vode, što za posljedicu ima poboljšanje performansi deterdženta prilikom pranja posuđa. Također, na ovaj način se obezbjeđuje optimalan rad perilice, te produženje njenog vijeka trajanja.

 

KAKO KORISTITI SOLAT?

Solat se dozira u spremnik namijenjen za tabletiranu so (obično na dnu unutrašnjosti perilice) prema specifikaciji proizvođača perilice.

 

KOLIKO ČESTO KORISTITI SOLAT?

Pri svakom pranju posuđa min. 2/3 spremnika treba biti popunjeno sa tabletama soli.

 

KOJA JE RAZLIKA SOLAT TABLETA I GRANULIRANE/SITNE SOLI?

Solat je proizveden komprimiranjem soli, pod visokim pritiskom, čime je obezbjeđen bolji efekat i ekonomičnija upotreba soli kao sredstva za omekšavanje vode. Naime, tabletirana so će trajati najmanje 2 puta duže od bilo kojeg drugog oblika soli za omekšavanje vode.

Od sada Solat brine o vašoj kućnoj pomoćnici!