TURISTIČKO PAKOVANJE SOLI

Turistička so

Turistička so je kuhinjska varena jodirana so visokog kvaliteta i sitnije granulacije. Namijenjena je za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvima, za piknik i sl. konzumiranje. Upravo zbog svoje namjene prilagođena su dozna pakovanju od 250 g.

Dijetalna so

Prateći tržišne trendove, te potrebe i zahtjeve potrošača, ekspertno-razvojni tim Solane je kreirao program Dijetalne soli. Dijetalna so je proizvod sa sniženim sadržajem natrijuma i povećanim sadržajem kalijuma ali sa stručno definisanim omjerom. Po savjetu liječnika, ova so se preporučuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, dijabetesom, bolestima srca, krvnih sudova i bubrega. Takođe, preporučuje se i zdravim osobama, a posebno djeci i trudnicama. Dijetalna so se korist umjesto standardizirane kuhinjske soli u svakodnevnoj ishrani. Inače, proizvod je odobren od Federalnog ministarstva zdravlja BiH. Dijetalna so je u dozna pakovanju od 250 g.

So sa biljnim začinskim dodacima

Tridesetogodišnja tradicija u proizvodnji začina, te zahtjevi i želje velikog broja lojalnih kupaca jedinstvene po kvalitetu Tuzlanske soli, su inicirali potrebu da stručnjaci u kompaniji Solana d.d. Tuzla razviju ništa manje tržišno kvalitetne namjenske začine na bazi Tuzlanske soli. Namjenski začini su pakovani u dozna ambalaži od 250 g. Trenutno je Solana d.d. Tuzla plasirala jednu vrstu ovakvog proizvoda i to So sa biljnim začinskim dodacima koji predstavlja začinsku smjesu sačinjenu od najbolje kombinacije prirodnih biljaka i soli bez ikakvih aditiva namijenjen za pojačanje ukusa i mirisa za spravljanje svih vrsta variva, supa, umaka i salata.

Proizvod Pakovanje Bar kod
Komada Kilograma Komada Kilograma

Turistička so

250 g 15 3,75 3870009000144

Dijetalna so

250 g 15 3,75 3870009000427

So sa biljnim začinskim dodacima

250 g 15 3,75 3870009000519

Kontrola kvaliteta proizvoda

Kontrola kvaliteta svih ulaznih, procesnih i izlaznih tokova u Solana d.d. Tuzla je temeljni proces osiguranju kvaliteta, koji sinergijskim djelovanjem garantuju kvalitet svih proizvoda Solana d.d. Tuzla. Kontrola kvaliteta se obavlja u vlastitim laboratorijama, kontinuirano u svim procesima, kao i potvrdjivanje kvaliteta u vanjskim laboratorijama.

KATALOG PROIZVODA

Ovdje možete preuzeti katalog naših proizvoda.