U svakodnevnoj tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj ishrani, čorbe zauzimaju značajno mjesto u njihovom jelovniku. Za razliku od blagih juha/supa, obično se čorbe prave začinjene, s više masnoće, guste i hranjive sa bogatim dodacima, kao što su povrće, tjestenina i slično. Iako se obavezno jedu uz glavno jelo, prije ili poslije, čorbe egzistiraju i kao samostalna jela. Takođe, jedna od funckija im je da reguliraju probavu. Iz tog razloga Solana, kao kompanija koja brine o svojim potrošačima, je razvila program od osam vrsta vrhunskih autentičnih bosanskih čorbi spravljenih po recepturi kulinarskih stručnjaka. Čorbe su pakovane u tripleks foliji, a postoje sljedeće vrste:

Krem čorba od gljiva 75 g /CC-830/, Čorba od povrća sa tjesteninom 65 g /CC-850/, Čorba od paradajza sa tjesteninom 80 g /CC-840/, Krem čorba od povrća 80 g /CC-820/, Čorba od žare 80 g /CC-870/, Krem čorba od paradajza 80 g /CC-810/, Čorba od graha 80 g /CC-860/ i Tarhana čorba 80 g /CC-880/.