KUHINJSKA SO

Kuhinjska varena jodirana so

Kuhinjska varena jodirana so je jedan od rijetkih autohtonih bosanskohercegovačkih proizvoda sa više stoljetnom tradicijom i zavidnim nivoom kvaliteta. Dugi niz godina ostvaruje stabilno visoko tržišno učešće na regionalnom prostoru ali i na tržištu većeg broja zemalja Europe. Visok kvalitet i besprijekorna hemijska čistoća Tuzlanskoj soli omogućava lidersku tržišnu poziciju bez obzira o kojoj se grupi potreba radi, pa stoga opravdano nosi epitet da je jedinstvena po kvalitetu. Količina joda se automatizovanim procesom, podešavajuće i stručno dozira prema zahtjevima i važećim zakonima zemlje uvoznice. Kuhinjsku varenu jodiranu so, prema pakovanju, možemo klasirati u dvije kategorije i to: za široku potrošnju: 1 kg, 5 kg i 10 kg; i za prehrambenu industriju: 25 kg, 50 kg i 1000 kg.

 

OSNOVNI PODACI O PROIZVODU

Proizvod Pak. Bar kod
kom kg kom kg
Kuhinjska varena jodirana so 25 kg 1 25 40 1000 3870009000052
Kuhinjska varena jodirana so 50 kg 1 50 21 1050 3870009000069
Kuhinjska varena jodirana so 1000 kg 1 1000 1 1000 3870009001035

Kontrola kvaliteta proizvoda

Kontrola kvaliteta svih ulaznih, procesnih i izlaznih tokova u Solana d.d. Tuzla je temeljni proces osiguranju kvaliteta, koji sinergijskim djelovanjem garantuju kvalitet svih proizvoda Solana d.d. Tuzla. Kontrola kvaliteta se obavlja u vlastitim laboratorijama, kontinuirano u svim procesima, kao i potvrdjivanje kvaliteta u vanjskim laboratorijama.

KUHINJSKA VARENA
JODIRANA SO

Ovu grupu proizvoda karakteriše iznimna kvaliteta soli, proizvedene uparavanjem prirodne slane vode, u strogo kontrolisanim uslovima. Jedinstven prepoznatljiv kvalitet “Tuzlanske” soli je njena sipkost – sitna kristalno bijela olakšava kontrolisano doziranje i ravnomjerno soljenje. Kontinuirani monitoring u toku proizvodnje soli se realizuje kroz automatsku kontrolu doziranja rastvora KIO3, umjeravanje prateće opreme, validaciju procesa. Konzumiranjem preporučenih količina, kuhinjske jodirane soli doprinosimo očuvanju zdravlja ljudske populacije, sprječavajući razvojne i funkcionalne zdravstvene probleme zbog nedovoljnog unosa joda. Upotrebljava se za proizvodnju namirnica i hrane namijenjene ljudskoj prehrani, kao dodatak hrani, te kao nosač za prehrambene aditive, začine i biološki vrijedne materije (vitamine i minerale).

FIZIKALNO – HEMIJSKE KARAKTERISTIKE PROIZVODA
NaCl do 99,7%
Jod (KIO3) Po zahtjevu kupca
E 536 do 10 mg/kg
Ca 0,005%
Mg 0,012%
Vlaga do 0,15%
Granulometrijski sastav < 0,4 mm 80-90% >0,4 mm 10-20%

KATALOG PROIZVODA

Ovdje možete preuzeti katalog naših proizvoda.