Sinoć je u prostorijama Međunarodne galerije portreta Tuzla otvorena prva multimedijalna izložba „Solana u vremenu“. Izložbu čine veliki broj umjetničkih slika, eksponata, fotografija i video zapisa iz bogatog fundusa Muzeja solarstva Tuzla koji predstavljaju kratku retrospektivu duge industrijske tradicije jedne od najstarijih i najuspješnijih BH kompanija današnjice, Solane d.d. Tuzla.

Otvaranju izložbe su prisustvovali veliki broj uglednih građana šire društvene zajednice. Sam čin otvoranja su obogatili, svojim virtuoznim muziciranje, učenici JU Srednje muzičke škole Tuzla Anela Arifi i Sarah Skopljak, te Daira Begić i Bakir Memišević, inače dobitnici mnogih prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja. Takođe, zvanicama izložbe se obratio i direktor Međunarodne galerije portreta Tuzla g-din Dženan Jusufović koji je prisutnima poželio toplu dobrodošlicu i istakao da Tuzla, ali i cijela BiH, treba da je ponosna što ima ovakvu kompaniju sa zavidnom tradicijom iz za svjetske uslove. Na kraju oficijelnog dijela, gostima se obrati i direktor Solane d.d. Tuzla dr. Izudin Kapetanović koji je svečano otvorio izložbu te je između ostalog istakao „...ovu izložbu poklanjamo svojim sugrađanima kao svoj rođendanski dar za 130 godina našeg historijskog puta...“

Prema reakcijama prisutnih, izložba je okarakterisana kao jedan od najvećih kulturnih događaja u 2015. godini na ovim prostorima.

Svi zainteresovani mogu pogledati izložbu u prostorijama ove institucije do 24. novembra 2015. godine i to u vremenu od 08-15 sati (radnim danima) i u vremenu od 09-13 sati (subotom).